Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Kan vi gøre badminton bedre sammen?

Kan vi gøre badminton bedre sammen?

badminton sammen gøre bedre

Bedre badminton i fremtiden?

Der skal skabes flere relevante initiativer der kan give samlings- og udviklingskraft for badminton sporten i Danmark. Det er ikke nyt. Men nu haster det med at få gang i ideer, projekter og initiativer der kan få sporten til at blomstre igen.

Bedre badminton sker ikke medmindre nogen tager initiativ til det.

Badmintontalk ønsker at være et sådant initiativ og vi vil meget gerne have dine bidrag, synspunkter og ideer.

For at lykkedes skal vi sammen skabe konstruktiv debat og inspirere til initiativer i og udenfor badmintons formelle og uformelle fællesskaber. Har du lyst til at deltage, skal du starte med at tilmelde dig BadminTALK nyhedsbrevet.

Det lyder floskel-agtigt, men sammen kan vi meget mere end vi tror.

Gode forandringer og mange forbedringer i badminton


Sammen kan vi identificere områder der skal forbedres og områder hvor forandring og nyskabelse kan være nødvendig. Målet er at fremstå som én stemme der direkte eller indirekte kan påvirke de formelle beslutningstagere. Det gør vi ved at de nye ideer til bedre badminton ses og kommenteres af flest mulige.

Først skal vi dog være obs på følgende……

Forbedring og forandring er ofte to vidt forskellige ting.

Forbedringer kan som regel effektueres relativt hurtigt, hvis man vil det. Også i badminton verdenen.

Forandringer tager ofte længere tid. Nogle gange kan man dog opleve at selv små forbedringer opleves som utidig forandring. Det sker især når publikum ikke inddrages før forbedringer implementeres eller hvis kommunikationen omkring en given forbedring er utilstrækkelig.

Badminton i Danmark er politisk og – tilsyneladende – ressourcesvagt. Derfor kan både forbedringer og forandringer tage endog meget lang tid, hvis de overhovedet realiseres.

Badminton i Danmark har mange interessenter. Og de er ikke altid enige om vejen frem. Disse interessenter har til tider modstridende interesser. Det er en realitet man må og skal leve med når man opererer i et demokratisk foreningsbaseret system. Derfor handler det om at finde de gyldne mellemveje.

Lydhørhed med respekt for klubberne, de aktive og frivillige

Et successrigt system tager næsten altid udgangspunkt i kunderne og deres behov.

Badminton har mange forskellige “”kundetyper”. Nemlig klubberne, trænerne, spillerne, publikum, de frivillige og – ikke mindst – sponsorerne.

Vores indtryk er at kunderne tages for givet indenfor badminton. Det vil vi gerne hjælpe med at lave om på. Det er en forandring der kræver en del.

Hos Badmintontalk.dk mener vi at oplevelsen af badminton kan blive bedre, hvis dem der betaler og bidrager bliver hørt og tilgodeset i større grad end tilfældet har været de seneste år.

Klubberne ansvarlige for bedre badminton

Når vi taler om badminton i Danmark, står klubberne helt centralt. For selvom det øverste organ ofte er i centrum, er det jo i virkeligheden klubberne der skaber sporten.

I Danmark findes der mere end 600 badmintonklubber der tilsammen servicerer omkring 100.000 aktive medlemmer. Det er i klubberne spillere bliver bidt af en “gal fjerbold”. Det er i klubberne at fællesskabet dannes og vedligeholdes. Og det er klubberne der – direkte og indirekte – bidrager til en del af Badminton Danmarks økonomi.

Man kan ikke nævne klubberne uden at nævne de frivillige. For klubberne kan helt enkelt ikke fungere, hvis ikke de mange frivillige investerede mange, mange tusinde fritidstimer i sporten.

Og så er der spillerne. Det er dem der hver dag fylder hallerne og dem der har en stor andel i at sporten videreføres, at nye udøvere kommer til sporten.

Tænk bare på de mange badminton familier, hvor kærligheden til sporten går i arv fra forældre til børn. For disse familier er sporten en livsstil.

Bedre kommunikation vil gøre oplevelsen af badminton bedre

Kommunikation er et af de områder, hvor badminton står svagt. Både internt og eksternt.

Tænk bare på nyhedsstrømmen fra de etablerede medier. Vores sport skal præstere kæmpe resultater for at få mediernes interesse. En halvkedelig fodboldkamp eller en historie om en tennisspiller der har smidt med en ketcher, derimod, får automatisk bedre mediedækning end gode danske badminton resultater. Det er fortvivlende.

Ikke engang Badmintonligaen får dækning. Udover – måske – Final Four stævnet. Og så er det som regel kun BWF rettighedshaveren, TV2 Sport, der slår et slag for badminton sporten. TV2 gør det først og fremmest af kommercielle årsager. TV2 Sport er ikke en forening, ej heller er de sat i verden for at være velgørende.

Den manglende dækning er MÅSKE badminton sportens egen skyld. Og – måske – kan vi finde løsninger der giver sporten bedre dækning med højere frekvens i “mainstream media”. En bedre dækning af vores sport vil give mange fordele for sporten. Der er “så sindssygt mange” historier vi kunne tage fat i. Det hele behøver ikke handle om eliten og store resultater.

Den eksterne kommunikation er dog ikke det eneste der halter. Internt er kommunikationen mildest talt ikke noget at prale af.

Nuvel, Badminton Danmarks medarbejdere gør en hæderlig indsats når ressourcerne tillader det. Kredsene, hvis opgave det burde være at sikre god kommunikation regionalt, har øjensynligt ikke ressourcer til det.

Forståeligt nok, fristes man til at skrive. For kredsenes arbejde udføres jo af frivillige. Dog ville kritikeren sikkert skrive: “så få dog tiltrukket frivillige der elsker badminton og elsker at kommunikere”. Det er vi sådan set ikke uenig i. Dog lærer man hurtigt at det sjældent er nemt at få besat alle kompetencer med frivillige der både kan og vil gøre en indsats.

Uanset hvad løsningen måtte være, kan badminton sporten vinde meget gennem bedre intern og ekstern kommunikation.

Initiativer for bedre badminton

Badminton Talk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *