Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » William Bøgebjerg vinder seniorturnering i Litauen

William Bøgebjerg vinder seniorturnering i Litauen

William Bøgebjerg vinder Litauen Badminton turnering

I starten af juni vandt William Bøgebjerg Future series turneringen RSL Lithuanian International 2024. Det var hans første sejr i en seniorturnering udenfor Danmark.

Sejre og et stort hop på BWF verdensranglisten

Future series turneringer er det lavest rangerede niveau for BWF seniorturneringer. Badmintonspillere deltager ofte i et antal Future series turneringer mhp. at opnå kvalificering til at deltage i International series, Super 100, Super 300 osv. 

Future series turneringen i Litauen havde bl.a. deltagelse af landsholdspillere fra England, Polen og Norge. Den top seedede spiller var før turneringen placeret som nummer 142. William Bøgebjergs rangering var 306 på BWF verdensranglisten.

Undervejs til finalen besejrede William spillere fra Finland (2 sæt), Indien (2 sæt), Polen (2 sæt) og Sri Lanka (3 sæt). I finalen gik det udover en spiller fra Malaysia, der blev besejret i to sæt.

Med sejren i Litauen ryger William helt op som nummer 235 på senior Verdensranglisten. Det betyder at han er godt på vej til at opnå kvalifikation til højere rangerede turneringer i udlandet.

Se matchbolde og glæden ved sejr

Sådan en fejring af en turneringssejr vil vi gerne se noget mere af, tak! Det er dejligt at se at det betyder noget.


Hvem er William Bøgebjerg?

William er født i 2006. Det betyder at sæson 2024/2025 er hans sidste sæson som ungdomsspiller.

Siden sæson 2023/24 har han repræsenteret Greve Strands Badminton Klub. Han kom til Greve efter et par sæsoner i Gentofte Badminton Klub (GBK). Før det har han bl.a. trænet hos Solrød Strand Badminton og Københavns Badminton Klub (KBK).

William træner også på Yonex Peter Gade Academy (YPGA). Det er et badmintonakademi i Købehavnsområdet. Akademiet er målrettet den danske og udenlandske sub-elite. YPGA favoriserer Yonex sponsorerede spillere samt spillere fra klubberne Gentofte, KBK, og Solrød Strand.

Som et cadeau til “Bøges” evner, deltager William også på forbundets senior-træning i Brøndby.

Tidlig start på badminton og sund konkurrence i familien

“Bøge”, som han ofte kaldes af badmintonkammeraterne, spillede sin første turnering få måneder før han fyldt 6 år. Her formåede han at vinde en ud af tre kamp i U9B rækken.

Siden dengang har han vundet stort set alt hvad der er værd at vinde i ungdomsrækkerne i Danmark. Han har været en fast del af ungdomslandsholdene og har repræsenteret Danmark ved Verdensmesterskaberne.

Indgangen til badminton har været godt hjulpet af Williams ældre brødre – tvillingerne Markus (GBK) og Andreas Bøgebjerg (GSB), der begge er dygtige badmintonspillere. Brødrene er også gode klubfolk, der altid er klar når det frivillige arbejde kalder. (ja, det synes vi er temmeligt vigtigt at pointere).

Mon ikke de tre brødres leg i badmintonhallerne har smittet af på dem alle. Skal man tro eksperterne, er den ustrukturerede leg i hallen en vigtig del af udviklingen. Og det ser ud til at netop legen i hallen har bidraget til William Bøgebjergs badmintonmæssige udvikling.

Williams har også to yngre søskende – en dreng og en pige. Carl er også godt på vej til at blive en dygtig badmintonspiller. Han spiller i Gentofte, hvorimod lillesøster er super glad for at træne badminton i Frederiksberg klubben Drive Badmintonklub.

Er han den næste badmintonstjerne?

Hvem er de næste danske badmintonstjerner? Findes de? Eller skal vi indstille os på at en fantastisk æra i dansk herresingle slutter med Viktor Axelsen og Anders Antonsen?

William Bøgebjerg er et godt bud på en dansk herresingle spiller der kan nå langt. Historien viser dog at mange dygtige ungdomsspillere ikke formår at udvikle sig til toneangivende seniorspillere.

Forhåbentligt vil William og andre unge danske badmintonspillere knække koden. Herfra vil vi anbefale at holde øje med William Bøgebjerg.

Vingummi sponsor

De fleste badmintonspillere har store omkostninger forbundet med bl.a. rejse til turneringer. Derfor er det vigtigt at de finder sponsorer der kan og vil bidrage. Og det har William.

Udover YY og Fysio Danmark Bülowsvej, støtter vingummi firmaet Wally and Whiz op om hans bestræbelser i at nå stjernerne. Vi ved ikke om indtagelse af vingummi i passende mængder i virkeligheden er unge Bøgebjergs “secret weapon”, men chapeau til Wally and Whiz for at støtte op om badmintonsporten.

Flere badmintonhistorier

Få Badminton Talk nyhedsbrevet og bliv opdateret på de nyeste historier.

Badminton Talk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *