Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Basic Feather badmintontræning gavner badmintonsporten

Basic Feather badmintontræning gavner badmintonsporten

Badmintontræning med Basic Feather i Frederiksberg

Da jeg steg på jernhesten ved 6-tiden tirsdag morgen, overdøvedes lyden af ømme lemmer og ankelsmerte af nysgerrigheden om hvem jeg ville møde når jeg nåede frem til Frederiksberg.

Få dage tidligere spottede jeg et opslag der inviterede til badmintontræning. Beskrivelsen (se nedenfor) fik mig til at reagere. For her var der tale om en gratis badmintontræning arrangeret af et privat firma og ikke af en badmintonklub.

Derfor, mente jeg, er her en tosidig historie i vores serie om medlemsudvikling i badminton. Tanken var at artiklen skulle handle om to ting; hvordan man tiltrækker nye spillere til sporten og hvorfor et privat firma arrangerer dette for egen regning.

Min forudindfattede mening blev gjort til skamme

Under cykelturen havde jeg en samtale med mig selv. Her cementeredes min forventning til hvem jeg ville møde på træningen. Det måtte være begyndere. Helt enkelt fordi det giver mening at et mindre ketcherfirma derved tiltrækker folk, der gribes af sporten og derfor får behov for at købe badminton ketchere og andet udstyr.

Min forudindfattede mening skulle vise sig at være helt forkert. For hovedparten af deltagerne var erfarne badmintonspillere. Nogle af dem har måske været meget dygtige da de var yngre.

Det stod derfor klart at dette gratis badmintontræning initiativ fra Basic Feather primært adresserer fastholdelse. Og det giver god mening. For jeg véd at der er mange voksne badmintonspillere der leder efter mere træning end den de tilbydes i badmintonklubben.

Ingen tvivl om at badmintonsporten har behov for mange forskellige initiativer der tiltrækker nye til sporten. Men der er også et stort behov for initiativer der kan sikre fastholdelse. Alt hvad der kan bidrage til at stoppe medlemsflugten er relevant.

Badmintonklubbernes sædvanlige tilgang er at skabe tilbud målrettet eksisterende klubmedlemmer. Basic Feather derimod er indifferente ift. hvilke klubber spillerne kommer fra. Dermed øges sandsynligheden for at initiativet kan tiltrække kritisk masse til træningen.

Selv er jeg helt vild med at sådanne initiativer iværksættes af private virksomheder. Generelt set er kommercielle virksomheder bedre til at eksekvere end badmintonklubber der er dybt afhængige af frivillige kræfter.

I Badminton Ventures har vi i længere tid arbejdet med et lignende koncept i forskellige lande. Disse initiativer forener virksomheders CSR med badmintontræning for alle typer spillere.

Hvad er baggrunden for initiativet?

Hør Flemming Quach fra Basic Feather fortælle om “social badminton” initiativet BF Badminton

Sådan forløb badmintontræningen med Basic Feather

Basic Feather badmintontræing social badminton

Velankommet til hallen blev jeg godt modtaget af Flemming Quach. Han står bag Basic Feather sammen med legendariske Morten Frost.

Flemming har spillet badminton på det allerhøjeste plan. Indtil han flyttede til Hovedstaden for at træne på det Nationale Træningscenter i Brøndby, var han medlem af Aarhus AB. En klub som også har fostret spillere som Anders Antonsen, Ramus Gemke og Line Kjærsfeldt. Desværre satte en alvorlig skade en stopper for Flemmings badmintonkarriere.

Klokken 6:50 startede træningen. På det tidspunkt var alle 15-16 deltagere klar til at komme igang.

Flemming gav en god introduktion til morgentræningens indhold, hvorefter han instruerede en gennemtænkt opvarmningsrutine. Her må jeg lige skyde ind; det betyder noget hvordan man varmer op før en badmintontræning. (Tilmeld vores nyhedsbrev for at få tips om opvarmning og meget mere)

Efter endt opvarmning gik badmintonøvelserne i gang. Og her fik jeg mit første varsel. Hovedparten af deltagerne var erfarne badmintonspillere. Så med ét var min forudfattede mening gjort til skamme. Samtidig blev jeg revet ud af min komfort zone. For nu var virkeligheden en anden end den jeg havde forestillet mig. Det var ikke de andre, men mig der var begynderen.

Tilbage til træningen: hele seancen blev afsluttet med double og mixed-double kampe. Det var sjovt og frustrerende på samme tid. Jeg var heldig med at blive sat sammen med en dygtig dame. Vi tabte kampen i to sæt, men hun sørgede for at vi trods alt ikke blev udraderet.

Alt i alt var det en rigtig god oplevelse. Så god at jeg skyndte mig at tilmelde mig den næste BF social badminton træning.

Basic Feather har vist vejen frem – klart 12-tal

Ingen tvivl hos mig. Basic Feathers initiativ er klart til et 12-tal på 12-tals skalaen. Derfor stort cadeau til stifterne af Basic Feather (Flemming Quach og Morten Frost) for at tage ansvar.

At fastholde folk i badminton er en vigtig opgave.Og det forstår Basic Feather. Men, som tidligere nævnt, en opgave som sjældent gives prioritet. Min oplevelse er at klubberne i alt for stor grad tager medlemmerne for givet. Det er en af årsagerne til at sporten har mistet næsten 10.000 medlemmer på ca. 5 år.

Hvorfor har de etablerede badminton brands ingenting gjort?

De store etablerede badminton brands i Danmark kunne snildt have etableret et lignende initiativ. Men det har de ikke fundet behov for. Årsagen er måske at FZ Forza, Victor, RSL og LiNing ikke ser det som deres opgave at bygge marked, men har udpræget fokus på at søge afsætning i det marked der allerede eksisterer.

Til det ville en klog, ung person nok sige “WTF”.

For det er logisk at et faldende medlemstal i sporten er en trussel mod leverandørernes forretning. Et hurtigt regnestykke indikerer at hvis der er 10.000 færre badmintonspillere, så falder den samlede detailomsætning i badmintonudstyr og bolde med 12-14 millioner kroner årligt. I en masse sammenhænge er det “peanuts”. I badmintonverdenen er det voldsomme beløb.

Som tidligere nævnt har vi i Badminton Ventures lignende aktiviteter i andre lande. Måske skal vi overveje om vi kan bidrage til at Basic Feathers initiativ udbredes til andre byer i Danmark.

Det kan du gøre nu

Se på udvalget af ketchere og udstyr hos Basic Feather

Se hvordan du kan bidrage med din historie

Bliv en af de første til at følge med på Badmintontalks Instagram eller Facebook

Michael Leander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *