Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » OL: hvilken damesingle skal med og hvorfor?

OL: hvilken damesingle skal med og hvorfor?

damesingle OL i Paris badminton

Skal badmintonspillere, der ikke har niveau til at opnå et godt resultat, prioriteres til at deltage i de Olympiske Lege? Det er et interessant spørgsmål som også er relevant ift damesingle kategorien.

Lad os først få nogle generelle fakta på bordet.

Fakta: Det koster penge at sende badmintonspillere til turneringer rundt omkring i verden. Det gælder også i forbindelse med de Olympiske Lege i Paris i 2024. Badminton Danmark har, efter eget udsagn, begrænsede ressourcer. Derfor skal økonmien i deltagelse altid afvejes ift. de aktuelle sportslige og udviklingsmæssige prioriteter.

Fakta: I en hel del andre sportsgrene er kvalifikationskravet til OL meget skarpt. Opnåes kravet ikke, kommer atleten ikke med til OL.

Fakta: Deltagelse i OL er en drøm for de fleste atleter. Det gælder også for badmintonspillere. Der er prestige på spil. Både for spillere, trænere, stab og – ikke mindst – fans af badminton.

Derfor skal vi have en damesingle spiller med til de Olympiske Lege

I den seneste tid, har der været fokus på, hvem der bliver udtaget til at repræsentere Danmark i damesingle kategorien. På Facebook og andre steder debatteres der heftigt.

Mange giver udtryk for at ingen af de bedste danske damesingle spillere har niveau til deltagelse i de Olympiske Lege i Paris. Men måske er det ikke dét, der skal afgøre om Danmark skal repræsenteres i damesingle kategorien.

For Badminton Danmark har besluttet at Danmark skal repræsenteres i alle kategorier. Og det har de – sandsynligvis – gjort med Team Danmarks accept.

Så derfor bør vi badminton fans nok istedet håbe på en favorabel lodtrækning til den pige der skal repræsentere Danmark. Og så i øvrigt støtte den valgte spiller alt hvad vi kan.

Hvis en damesingle spiller skal med, må det blive hende her…

Snart skal landstrænerne Rune Ulsing og Kenneth Jonassen pege på den spiller der skal repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege.

Valget står mellem Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Line Christophersen og Julie Dawall Jakobsen. Lad os se lidnærmere på de fire kandidater:

Sandsynligheden for at man vælger 26-årige Julie Dawall (instagram) er meget lille. Selvom Julie efterhånden har spillet 275 kampe i BWF regi, har hun ikke spillet særlig mange kampe mod de allerbedste.
> Julie har spillet 27 kampe mod top-20 spillere og tabt samtlige.

Vores bud: Julie Dawall bliver ikke valgt. Hendes topniveau er ikke højt nok i forhold til de øvrige kandidater.

Line Kjærsfeldt (Instagram), der netop har rundet 30 år, er med 481 internationale kampe i BWF regi den mest rutinerede blandt de danske damesingler.
> Line har spillet ikke mindre end 122 kampe mod top-20 spillere og vundet 15 af disse, dvs. omkring 12%.

I den seneste periode har Line Kjærsfeldt vist at hun kan ramme et pænt højt niveau. Til Uber Cup 2024 vandt hun en kamp mod verdens nummer 10. Hun og Mia Blichfeldt de eneste der realistisk set kan skabe en overraskelse.

Vores bud: selvom vi synes Line Kjærsfeldt er en super spiller med en knald god indstilling, så synes vi at alderen desvære hende imod.

Line Christophersen (instagram) er med sine 24 år den yngste blandt de fire spillere. Line har spillet 275 internationale kampe.
> Line har spillet 41 kampe mod top-20 spillere og vundet de 4, dvs. 10%.

For et par år siden var vi mange der havde store forventninger til den tidligere sølvvinder ved ungdoms VM. I international sammenhæng har Line glimtvist præsteret godt.

Når Christophersen rammer dagen, er hun rigtig god. Desværre spiller har hun ofte en alt, alt for høj fejlprocent.

Vores bud: Line har desværre endnu ikke udviklet et højt nok bundniveau. Det øger sandsynligheden for at hun falder helt igennem ved et Ol. Derfor skal hun ikke med til Paris.

26-årige Mia Blichfeldt (Instagram) er nok den spiller der har vist det højeste topniveau blandt de fire kandidater. Hun har spillet 393 kampe i BWF regi internationalt og er derfor en meget erfaren badmintonpige.
> Mia har spillet 82 kampe mod top-20 spillere og vundet 18 af disse, dvs. ca 20%

For Mia Blichfeldt har de seneste par år været ret turbulente. Hun har været igennem skader, klubskifte, skift af sponsor og været udfordret på det mentale. Senest meldte hun desværre afbud til Uber Cup pga. en skade.

Når Mia rammer dagen, kan hun spille med på det absolut højeste plan og dermed måske skabe gedigne overraskelser.

Vores bud: Fordi Mia historisk har haft det højeste bundniveau skal Mia Blichfeldt repræsentere Danmark ved de Olymiske Lege i Paris 2024. Forudsætningen er naturligvis at hun mentalt og fysisk er klar i august.

Hvad synes du?

Lad os høre din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Badminton Talk

2 tanker om “OL: hvilken damesingle skal med og hvorfor?”

  1. Lars Østby Schmidt

    Hvis jeg var Kenneth Jonassen, vil jeg vælge at udtage Line Christophersen til OL i Damesingle. Jeg vil godt forklare, hvorfor det ikke skal være Mia Blichfeldt eller Line Kjærsfeldt der skal med til OL Mia Blichfeldts fysik er udefra set ikke til elite badminton, Blichfeldt er jo næsten skadet hvert år. Derudover har Blichfeldt vist et skræmmende lavt bundniveau efter German Open. Den spiller der skal udtages til OL skal udtages på sin 2024 niveau og på sin 2024 fysik. På grund af sin 2024 fysik og sin 2024 spileniveau skal Mia Blichfeldt ikke med til OL. Line Kjærsfeldt er har et lidt lavere topniveau end Mia Blichfeldt og Mentalt har Line Kjærsfeldt ikke kunne stå distancen. Line Christophersen er også ustbil. men Christophersen er relativ ung og christophersen har et højt topniveau. Line christophersen er fremtiden i damesingle rækken, derfor skal hun til OL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *