Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Fede badmintontrøjer du kan købe i Danmark

Fede badmintontrøjer du kan købe i Danmark

Badmintontrøje og t-shirts

Badmintontrøjer og t-shirts til badminton findes i mange farver og kvaliteter. Mange køber badmintontrøjer på nettet – også selvom det faktisk er en god idé at få en snak om kvalitet og muligheder i en detailforretning, der har forstand på badminton.

De fleste badmintonspillere vælger badmintontrøjer fra leverandører der har specialiseret sig i badminton. F.eks. FZ Forza, Victor, Yonex, RSL og LiNing. Der er ikke så mange der vælger beklædning fra mærker, der ikke forbindes med badminton. Her på siden kan du se eksempler på badmintontrøjer. Også fra mærker du måske ikke forbinder med badminton.

En badmintontrøje skal være funktionel

Indenfor badminton er der en tendens til at spillerne – eller deres forældre – vælger tøj fra de etablerede badminton brands. Mange starter til badminton i fodboldtøj – for kort tid efter at møde op i – om man så må sige – rigtigt badminton tøj fra anerkendte badmintonmærker.

De fleste vil ikke skille sig ud ved at spille i “ukurant” badmintontøj, men det handler vel først og fremmest om at finde badmintontøj der er behageligt, holdbart og tager sig godt ud.

Ifølge Sport24 skal en god badmintontrøje være funktionel. Det betyder at materialet skal være:
– let, så du opnår større frihed i dit spil
– svedtransporterende, så du holdes tør og komfortabel
– åndbart, så du nemmere kan komme af med varmen
– hurtigtørrende, så tøjet ikke bliver tungt , vådt og klamt.

Sport24 skriver videre:
“En velsiddende pasform er vigtig. Derfor er det bedste badmintontøj typisk designet med en anatomisk korrekt pasform. Dét sikrer en optimal bevægelsesfrihed, så du ikke hæmmes af badmintontøjet, mens du spiller.
At badminton tøjet er anatomisk korrekt designet, betyder desuden, at der er klare forskelle på dame- og herremodeller. Dét gør tøjet behageligt at have på og sikrer samtidig et smart, sporty look.”

Har du i øvrigt bemærket at polo t-shirts til badminton ikke er så populære som før? Det handler måske om funktionalitet eller måske at prisen for badmintonpoloer er blevet for dyr. Har du et bud på hvorfor, så skriv det i kommentarfeltet nederst.

T-shirts og poloer i hvid til badminton

Her kan du se nogle eksempler på badminton t-shirts i den klassiske hvide farve eller i hvid farve med mønster. Klik på billedet for at se hvor du kan købe produktet.


Yonex og LiNing er naturligvis kendt fra badminton. HEAD, derimod, kender mange sikkert mest fra tennisverdenen. Men det betyder ikke at en badmintontrøje fra HEAD ikke kan være ligeså god som en fra Yonex, for eksempel.

Når du skal vælge en hvid badmintontrøje, er det vigtigt at du ikke alene sammenligner priser, men også er bevidst om hvilken kvalitet trøjen er lavet af.

Disse spørgsmål er gode at stille sig selv når man skal vælge en badmintontrøje til træning eller kamp:
– forbliver pasformen god selv efter mange ture i vaskemaskinen?
– holder farven eller farverne efter lang tids brug?
– er det en ren polyester trøje eller har man også tilført elastane eller andre blandingsmaterialer?
– er der anvendt anden teknologi, der er fordelagtig ift. at anvende trøjen til badminton?

Her et lille hint: nogle producenter (og deres forhandlere) er ret dårlige til at oplyse om produktegenskaber og fordele. Det gælder særligt Yonex. Derfor er vi hos Badmintontalk glade for forhandlere som f.eks. Sport24, der næsten altid giver udførlige informationer om alle produkter på hjemmesiden eller KetcherXperten på Frederiksberg, der altid står klar med god og lødig rådgivning i butikken.

Farverige badmintontrøjer til træning og kamp

Hos Badmintontalk.dk forventer vi at teste forskellige badmintontrøjer i løbet af den kommende sæson. Der er et par nye mærker vi glæder os til at teste. Et af dem er en prisbillig konkurrent til de etablerede badmintonmærker.


En badmintontrøje fra de førende badmintonmærker koster typisk mellem 400-600 kroner. Men nogle af de sportsmærker, der er mindre kendt indenfor badmintonverdenen, sælger t-shirts til træning og kamp for mellem 125-250 kroner. Og det er trods alt en prisforskel der kan mærkes.

Her får du nogle eksempler på farverige badmintontrøjer til en god pris

Virtus og Endurance mærkerne ejes af Sports Group Denmark, der også er involveret med badmintonmærkerne FZ Forza og Victor. Lotto er et italiensk mærke der er kendt fra fodbold og tennis.

Badminton er blevet mere farverig i de seneste år. Der var engang hvor de fleste badmintonspillere udelukkende spillede i hvidt badmintontøj. Og gerne med en god bomuldsvest trukket over t-shirten. Sådan er det ikke længere.

Kommer man rundt i de mange dejlige badmintonhaller i Danmark, vil man opleve badmintontrøjer i alverdens farver og mønstre.

Vil du vide mere om hvilken t-shirt du skal købe til badminton?

Er der interessere for det, vil vi hos Badmintontalk.dk gerne gå på jagt efter uafhængige eksperter der kan forklare hvilke materialer der er bedst til badminton. Det gælder såvel t-shirts, poloer og trøjer til badminton, men også i forhold til badmintonstrømper, shorts og skirts / nederdele.

Smid en kommentar nedenfor og husk at tilmelde dig Badmintontalk nyhedsbrevet – så får du automatisk ny inspiration om badminton

Badminton Talk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *