Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Hvem er Danmarks største badmintonklub?

Hvem er Danmarks største badmintonklub?

Danmarks største badmintonklub

I 2022 var denne badmintonklub den 15. største klub i Danmark. Efter en imponerende vækst fra 2022 til 2023 er klubben nu Danmarks største badmintonklub målt på antal medlemmer.

Randers Badminton Klub er Danmarks største badmintonklub

Med en vækst fra 572 medlemmer i 2022 til 868 medlemmer i 2023 er Randers Badminton Klub (RBK ) nu Danmarks største badmintonklub.

Formanden for klubben, Peter Lyneborg Jacobsen, skrev følgende til Badmintontalk:

Vi gør en kæmpe indsats for at gøre det attraktivt at spille badminton i Randers. Vi har investeret i et træner-setup, der, uden tvivl, er det stærkeste i Danmark – ført an af sportschef Sune Gavnholt – klubbens størrelse taget i betragtning.
Endvidere er vi en del frivillige der bruger rigtig meget tid og alle kræfter for klubben. Vi har også nogle fantastiske faciliteter med to haller kun dedikeret til badminton og dette krydres med et eminent cafeteria.

Desuden har vi også fået rigtig mange nye medlemmer via banebooking på timebasis. Og vi vil fremover forsøge os med banebooking på weekendbasis.

Vækst i stort set alle alderskategorier

RBK har haft vækst i alle alderskategorier på nær aldersgruppen 7-12 år. Netop denne aldersgruppe er også den gruppe der har dykket mest på landsplan med en nedgang på 8%.
Der hvor RBK har haft største procentuel vækst er i aldersgruppen 25-39 år. På landsplan var væksten negativ med 4,7% i denne aldersgruppe.

Du kan se klubbens medlemsfordeling og vækst for perioden 2022 til 2023 her:

Udviklingen i Randers Badminton Klub for de forskellige aldersgrupper.

Randers Badminton Klub har (endnu) ikke markeret sig på eliteplan. Med omkring 370 ungdomsspillere havde klubben i sæsonen 2023/2024 kun ganske få elitespillere. Dermed ligner klubben Roskilde Badminton Klub, der var Danmarks største badmintonklub i 2022 og næststørst i 2023. Her har man heller ikke særlig mange elitespillere i ungdomsrækkerne.

For begge klubbers vedkommende kan dette være et resultat af at de dygtigste spillere på et tidspunkt søger til elitemiljøerne i andre klubber. Randers er kun omkring 40 kilometer fra Århus klubben Højbjerg.

RBK havde 10 ungdomshold og 3 seniorhold tilmeldt holdturneringen i sæson 2023/2024. Det bedste seniorhold har netop sikret sig oprykning fra Danmarksserien til 3. division. Flere af klubbens ungdomshold var i sæson 2023/2024 kvalificeret til at deltage i Danmarksmesterskaberne for hold.

Randers Badminton Klub har mulighed for at opnå endnu større synlighed fremover. De mange medlemmer giver god mulighed for at forøge antallet af tilmeldte hold i holdturneringerne – særligt i senior+ kategorien (dvs. spillere der er fyldt 40 år), hvor klubben i sæson 2023/2024 ikke var repræsenteret i holdturneringen.

Hos Badmintontalk glæder vi os til at se hvordan Randers Badminton Klub udvikler klubben i det Kronjyske i de kommende år. Stort tillykke til klubben og de frivillige kræfter der får det hele til at ske.

I Randers Kommunne går det godt for badminton – stor medlemsvækst i Danmarks 6. største by

Der bor cirka 100.000 mennesker i Randers Kommune og rundt regnet 64.000 i Randers by.

I Randers Kommune går det fremad for badminton. Badminton sporten i Danmark havde en negativ vækst fra 2022 til 2023. Men ikke i Randers. Her har klubberne skabt en vækst på flotte 19,3% som du kan se her:


Skønt at se at kommunen har haft vækst i aldersgruppen 7-12 årige – det er nemlig en risiko gruppe på landsplan.

Medlemstætheden for badminton (andel af befolkningen der dyrker badminton på organiseret plan) i Randers Kommune var i 2023 på 1,6% . Det er et pænt stykke fra f.eks. Solrød (3,5%), Lejre (3,1%) og Allerød (3,1%), men udviklingen går den rigtige vej. Randers Kommune har nu samme medlemstæthed som Odense og Århus og er kun 0,1% efter Gentofte og Aabenraa kommuner.

Blandt kommuner med mere end 1.000 registrerede badminton medlemmer var Randers Kommune den med størst vækst i 2023. Nummer 2 var Silkeborg Kommune med en vækst på omkring 16%.

Randers Badminton Klub er – med 868 medlemmer – med afstand den største klub i kommunen. Den næststørste hedder Kristrup Badmintonklub, hvor man også opnåede en rigtig fin vækst fra 2022 til 2023.

Skulle folkene hos Badminton Danmark på et tidspunkt vågne op, så burde de fluks sende en anerkendelse til Randers Badminton Klub – og måske også til de øvrige klubber i kommunen. For hvad det end er de gør i Randers ,så virker det.

Se en oversigt over de 15 største badmintonklubber i 2023 her
Læs artiklen om Danmarks største badmintonklubber i 2022 her

Badminton Talk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *