Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Poul-Erik Høyer Larsen: dansk badminton legende.

Poul-Erik Høyer Larsen: dansk badminton legende.

Poul-Erik Høyer Larsen badmintonspiller interview
Denne artikel er en del af Badmintontalks serie om Danmarks badmintonlegender. 

Poul-Erik Høyer Larsen er en af tidernes største danske badminton legender. Badmintonmuseet interviewede Poul- Erik Høyer i hans hjem i 2022. Videoen kan du se her på siden.

Udover en glorværdig karriere som professional badmintonspiller, har Poul-Erik Høyer også som frivillig og organisationsmand sat sit præg på badminton i Danmark og resten af verden. Han blev i 2013 formand for BWF og sidenhen medlem af IOC fra 2014 til 2022, hvor han trak sig.

Spændende interview med Poul-Erik Høyer Larsen

Endnu engang tak til Badmintonmuseet.dk for dette fremragende interview.

Intervieweren Per Dabelsteen fik lokket mange sjove og tankevækkende historier ud af Poul-Erik Høyer Larsen. Hvis du ikke er bekendt med Poul-Eriks historie, bør det nævnes at han siden 2015 har lidt af Parkinsons syge. Sygdommen påvirker bl.a. personens motorik.

Nyd interviewet her:


Mor var god og Lene Køppen kørte Poul-Erik midt over som ung

Det var Poul-Eriks forældre der skabte hans interesse for badminton. Fru Høyer Larsen var blandt de bedste danske badminton damer og det var naturligt at have lille Poul-Erik med i badmintonhallerne. Her har han som barn, ifølge eget udsagn, sovet mange gange under diverse borde og stole.

Under interviewet fortæller Poul-Erik om hans erfaring som en ung sparringspartner til Lene Køppen om sommeren. Den venstrehåndede teenage badmintonspiller fra Helsinge fik dengang sommerklø af Danmarks første verdensmester i damesingle.

8 Danmarksmesterskaber for hold med Gentofte og Lillerød

Som så mange andre har Poul-Erik Høyer repræsenteret flere klubber. Udover barndomsklubben Helsinge Badminton har han som aktiv repræsenteret både Lillerød og Gentofte.

I interviewet med Badmintonmuseet.dk nævnes at han er stolt over at have vundet 8 Danmarksmesterskaber for hold. Fire gange med Lillerød Badminton Klub og fire gange med Gentofte Badminton Klub.

Inspireret af andre danske top badmintonspillere

Udover Lene Køppen, har spillere som Svend Pri (Andersen), Flemming Delfs og Elo Hansen inspireret Poul-Erik. Men også Morten Frost nævnes som en spiller der har bidraget til hans udvikling. De to trænede meget sammen. Hvordan det foregik kan du høre ved at se videoen.


Livet som elite badmintonspiller med sejre og nederlag

På det tidspunkt hvor Høyer begyndte at markere sig som elite badmintonspiller skulle han konkurrere med mange andre dygtige herresingle spillere. I interviewet fortæller Poul-Erik om vejen frem til de store resultater.

Han opnåede 96 uger som verdensranglistens nummer 1 i herresingle.

Som en af få danske badmintonspillere vandt han bl.a. All-England to gange, blev Europamester fem gange,sejrede ved Danish Open/Denmark Open hele fem gange og vandt – som den første dansker – guld i herresingle ved de Olympiske Lege (i 1996).

Høyers sejr i semifinalen ved OL i 1996 udløste en af dansk idrætshistories mest markante scener, idet Høyer, efter at have vundet den afgørende bold, flåede sin badmintontrøje i stykker. Poul-Erik fortæller at reaktionen på sejren i semifinalen var spontan, men at der alligevel lå mere bag. Det kan du høre om i videoen her på siden.

Høyer fortæller i videoen også om hvordan hans “trøje-stunt” medførte nogle sjove interaktioner med Danmarks kvindelandshold i håndbold.

I finalen var han oppe mod Dong Jiong fra Kina. Poul-Erik Høyer spillede i OL finalen i nogle meget slidte sko, der var udgået af produktion fire år tidligere, men han havde sikret sig nogle af de sidste par og brugte disse i finalen, selvom der var hul i, så han kunne mærke storetåen ramme gulvet, hver gang han landede.

Karrieren som organisationsmand indenfor badminton

Da ketcheren blev lagt på hylden, fungerede Poul-Erik i forskellige organisatoriske sammmenhænge indenfor håndbold og fodbold. Men med tiden fandt han tilbage til badminton.

I mere end 25 år har han fungeret som organisationsmand indenfor badminton. I videoen kan du høre mere om hvordan det skete at han blev formand for BWF og sidenhen medlem af den Internationale Olympiske Komité.

Han er en mand der har opnået meget indenfor badminton. Men hans fokus er fortsat det samme; at forsøge at skabe bedre rammer for badminton – så sporten også i fremtiden kan trives og udvikles.

Mere om Poul-Erik Høyer Larsen

Se Badmintonmuseet.dks profil af Poul- Erik

Få andre legende historier med Badmintontalk nyhedsbrevet

Wikipedia side om Poul-Erik på engelsk

Badminton Talk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *